4. Semester rapport :
Produkt rapporten - Proces rapporten - Bilag - Term ordbog - Tidsplan


         1   Projekt etablering
         2   Metodevalg
         3   Referater
                 3.1   Møde den 02 marts
                 3.2   Morgenmøde den 24 april
                 3.3   Eftermiddagsmøde den 26 april
                 3.4   Aftensmøde den 29 april
                 3.5   Mærkeligt møde den 30 april
                 3.6   Morgenmøde den 02 maj
                 3.7   Aftensmøde den 05 maj



 

1 - Projekt etablering

I perioden fra den 7/4 til den 18/5 var det fastlagt at projektet skulle laves.

Rammerne for projektet er at vi først og fremmest skal lave en rapport over et distribueret kvalitetsstyringssystem, der er baseret på en SQL-db. Udover dette ville det også være hensigtsmæssigt at have en prototype af systemet operativ den 18/5, hvor begge dele i dette tilfælde skal afleveres. Planen er, som vi selv har sat den til, at prototypen skal bestå af en server-, og en client-del. Disse to dele er beskrevet nærmere i produktrapporten, som hermed henvises til.

Hovedmålet med dette projekt er som antydet ovenfor, at skrive en rapport, som beskriver hvad vi arbejder på og hvordan det vil blive i fremtiden. Vores egne mål er tilgengæld sat en del højere, idet vi i det lange løb ønsker at komme frem til et færdigt produkt, som der vil være stor efterspørgsel på.

Selvom det stiller store krav til os, har vi valgt at ligge arbejdeformen på et meget uformelt niveau, hvilket i dette tilfælde også betyder, at vi ikke har valgt nogen officiel projektleder. Hvis man til gengæld skulle nævne en uofficiel leder, så ville det være Henning, da han uden tvivl har det bedste overblik over projektet på de fleste områder. Bortset fra det træffes beslutningerne alle beslutninger sammen. Dette kan også kun lade sig gøre, fordi vi kender til hinandens stærke/svage sider (dvs. vi afhjælper hinanden hvor det er muligt/nødvendigt) og pga. at der bliver afholdt møder på regelmæssig basis. På disse møder får vi snakket forslag til systemet igennem plus de problemer som opstår undervejs i processen. Pga. vi kun står til ansvar overfor gruppe medlemmerne imellem, såvel som os selv og fordi vi har et godt samarbejdsmiljø, ligger motivationsfaktoren meget højt. Det mulige afslag i sidste ende er selvfølgelig ikke at glemme.
Hvis det var et projekt hvor styregruppen og projektgruppen ville tilhøre 2 forskellige persongrupper, ville det helt klart være fordelagtigt at have en mere formel arbejdsform. bl.a. fordi det kan være meget svært at bevare overblikket. Man skal som lederfigur altid have det store overblik hvad angår uddeligerede opgaver, ansvar og fremskridt i projektets arbejde.

Interessenterne i vores projekt er primært gruppen selv, men naturligvis også lærerne, som ønsker vi kommer helskindet igennem eksamen. I fremtiden ville det være mere korrekt at nævne virksomheder med interesse i at have god kontrol over tekst-, rapport- og projektstyring. Virksomheder der ønsker at udnytte Knowledge Management - og CBI principperne.

Følgende person har vi mulighed til at kontakte igennem hele projektet, hvis der skulle være brug for det:

Vejleder

Stig Jensen stigj@email.dk

Fag-specifikke arbejdsmetoder

I analyse- og designfasen anvendes objektorienterede arbejdsmetoder, som beskrevet i bogen Objektorienteret analyse og design af Lars Mathiassen m.fl. I databasearbejdet vil der blive udarbejdet et logisk, samt et fysisk databasedesing. Hertil anvendes den af Thomas Connolly og Carolyn Begg beskrevne metodik.

Gruppe-specifikke arbejdsmetoder

Projektet, som nu er et "inhouse" projekt, blev dannet ud fra vores 2. semesters projekt, som er nærmere beskrevet i produktrapporten. Styregruppen, projektgruppen og brugergruppen (forløbigt os selv) har oprettet en arbejds-"camp", på DIS kollegiet i Albertslund, hvor vi også før har arbejdet sammen på dette projekts forgænger.
Det vi vil frem til, ved at beskrive os selv som alle grupper, er at vi internt i gruppen selv står med alt ansvar for projektets gennemførelse og fremdrift. Det er også vores opgave at sikre, at projektet gennemføres inden for de faglige, økonomiske og tidsmæssige rammer. Desuden er det os der står for det daglige gennemførelse af projektet, hvilket normalt ville falde tilbage på projektlederen. Siden der ikke eksisterer nogen brugergruppe kan det også kun være gruppemedlemmerne selv der kommer med feedback på alt funktionaliteten i programmet såvel som GUI'ens brugervenlighed. Det vil til gengæld også sige, at vi først efter en senere betatest af systemet, kan færdigudvikle den enelige ramme for funktionaliteten.

Kompetence

Vi har i vores 2. semester projekt fået en del indsigt i at lave tilbuds-, tekst- samt projektstyring igennem hårdt arbejde og reseach. På dette semester har vi først taget de muligheder til følge ved at lave det som et distribueret system. Derudover har vi førnævnte Stig Jensen plus andre meget kompetente lærere at "trække" i, hvis nødvendigheden dertil skulle opstå.

Rapporteringskrav

Vi har ingen aftale med nogen anden ind vores vejleder ang. rapportering og det sker kun efter forespørgsel fra vores side, ud over de tidspunkter hvor lærerne føler det nødvendigt at "checke" vores fremskridt hen mod afleveringsdato.

Dagbog og referater

I denne situation, hvor gruppen i det store hele er samlet 24-10, bliver der sjældent holdt dagbog. I stedet for afholdes der møder hele tiden af uformel struktur, for at holde styr med den interne fremskidt, og derfor fastholdes disse ikke i referater.

Tidsplanen

Tidsplanener vedlagt processrapporten bagerst, inklusiv en opfølgningsplan, som viser fremgangen i forhold til den originale plan. Som det ses er det sket væsentlige ændringer ifølge den oprindelige plan. Nogle steder er tidsfristen overskredet, hvorimod andre steder er arbejdet startet meget tidligere end forventet. Dette skaber den nødvendige stabilitet i projektarbejdet, for at det hele er muligt at afslutte som planlagt. Denne måde at arbejde på er som før nævnt kun muligt, fordi stærke/svage sider er velkendte og udnyttet i gruppen.





 

2 - Metodevalg

Valget af udviklingsmetode var ikke det svære for os at finde frem til. Efter som vi valgte at arbejde i vores efterhånden velkendte arbejdslejer (camp 5), fandt vi det meget nemmere at udvikle denne rapport via vores oprettede 'web-forum'. Denne form for samarbejde har gjort det muligt at have de opdatterede dokumenter 'on-line' hele tiden. Det har også været til stor hjælp for de personer der havde grund til, og mulighed for, at læse rapporten. Dette var bl.a. ment som hjælp for lærerne tilknyttet projektet og selvfølgelig os selv i de meget korte perioder hvor vi ikke har været samlet.
Opgaverne blev simpelthen delt ud på de forskellige personer i gruppen og der blev holdt styr med vores fremskridt gennem et tidsskema og de spartansk formelle møder. Resultatet af denne arbejdsmetode eksisterer i form af denne rapport, samt den kode der er udfærdiget til vores system. Ikke mindst 'dummy'-hjemmesiden, som er ment som et simpelt eksempel på en mulig hjemmeside, hvor kunden kan logge ind på serveren med begrænsede muligheder. Alt dette er beskrevet nærmere i produktrapporten.





 

3 - Referater





 

3.1 - Møde den 02 marts

Tilstede: Alle
Referant: Mute
Godkendt: Ja


En kommentar til det vidre gruppe arbejde:
  • Sagi:
    Kigger på PServ basis samt overvejer struktur til server lyttetråde.
  • Taltos:
    Kigger på kunde-hjemmesiderne.
  • Nullerbasse:
    Psw-box / ASP
  • Mute:
    EIC + TMC overvejelser.


På dette møde kom vi frem til følgende punkter:
Vi har på mødet fundet attributter - og kommet frem til, at medarbejdertabellen og kontakttabellen slåes sammen med et genspec.
Vi har gennemgået aktivitetsdiagrammet mute havde lavet til denne gang denne bør dog ændres kraftigt som projektet skrider frem.
Vi har genovervejet implementeringen af PServ således, at Mailservere & telnet adgang bliver fungerende features i denne version.
Sikkerhed bliver ikke primæropgaven i dette projekt, dog vil der indgå overvejelser i rapporten.




 

3.2 - Morgenmøde den 24 april

Tilstede: Alle
Referant: Sagi
Godkendt: Ja


En opsumering og status rapport af gruppens arbejde:
  • Mute:
    Har nogle løse ender i rapport-skrivningen. Endvidere mangler han en noget i appletten hvor knapperne 'skal' hoppe. Han er færdig om 3 timer
  • Taltos:
    Der mangler stadig en del på kunde-hjemmesiderne, men den vil være færdig i løbet af eftermiddagen (Uden funktionalitet)
  • Nullerbasse:
    Roder med ASP. Der er stadig nogle problemer med at connecte til MySQL-databasen. Nullerbasse bruger eftermiddagen til at løse problemet.
  • Sagi:
    Har lavet en del omstrukturering i sourcekoden. Rettelserne skal gennemses og testes idag. Hen under aften er han klar til nye eventyr


De næste 'store' opgaver:
  • kernel.service.db-komponentet - Sagi, Mute
  • kernel.service.center-komponentet - Sagi, Mute
  • En mand skal sættes på xml-parseren - - Johan
    • Der skal findes en xml-parser og bygges et framework
    • Dette skal tjekkes om det virker som vi ønsker
  • Clienten skal videreudvikles
    • Der skal laves et panel-styrings komponent Taltos
    • Der skal laves et hav a panels - mail, message-board osv...
  • Der skal kigges lidt på process-rapporten





 

3.3 - Eftermiddagsmøde den 26 april

Tilstede: Alle
Referant: Sagi
Godkendt: Ja


En opsumering og status rapport af gruppens arbejde:
  • Mute:
    Har stadig nogle løse ender i rapport-skrivningen. Træ-komponentet i appletten næsten afsluttet samt dynamik i GUI er nu i beta-stadie
  • Taltos:
    Kunde-hjemmesiderne er også i Beta-stadie. ASP'en er ligeledes i beta-stadie. Taltos er endvidere færdig med panel-styringskomponenetet
  • Nullerbasse:
    Mangler at dokumentere ASP'en. Dette laves på et senere tidspunkt XML-editoren er udsat til en senere version af ProfilerNetsolution. Vi holder os indtil videre til RTF og HTML formatet. Nullerbasse arbejder idag på serverside koden.
  • Sagi:
    Bygger videre på kernel-komponentet og plugins, kigger på nogle client-panels.


Brainstorm på panels til appletten: (Sagi, og Taltos kigger på det)
  • Folderpanel når der bare klikkes på en folder vises indholdet
  • Mailindtastning-panel tilgang via: menubar, og popupmenues.
  • MailLæsningspanel tilgang via: click på træstruktur.
  • TekstEditer-panel til skrive og rette tekster
  • Søge-panel til at finde tekster Hertil kommer en række 'system'-panels
  • BrugerManager
  • ServerManager
  • DatabaseManager
  • Indstillinger




 

3.4 - Aftensmøde den 29 april

Tilstede: Alle
Referant: Mute
Godkendt: Ja


En opsumering og status rapport af gruppens arbejde:
  • Mute:
    Der er nogle problemer med håndtering af GUI som plugin og bugfixing skal adresseres. Dette vil blive optimeret det næste døgn.
  • Taltos:
    Kunde-hjemmesiderne er stadig i Beta-stadie. Bruge det næste stykke tid til tekst manipulation's panel.
  • Nullerbasse:
    Mangler at dokumentere ASP'en. Dette har prioritet.
  • Sagi:
    Alt pånær objektlæsnings funktionalitet i komponent så er kernel-komponentet og plugins håndtering i beta-stadie.


XML-editoren er udsat til fremtidig version af ProfilerNetsolution. Dette eventuelt til næste projekt da det er en god ide. Projektrapporten vil blive sat under lup i den kommende tid. Dette har prioritet for alle gruppemedlemmer.
  • Folderpanel når der bare klikkes på en folder vises indholdet
  • Det er blevet debateret projektrapportens udformning og hvor dybtegående denne bør være.
  • Der bliver ummidelbart efter dette møde genereret en diagram over Kernel
  • Søge-panel til at finde tekster mangler stadig Hertil kommer en række 'system'-panels
  • BrugerManager
  • ServerManager
  • DatabaseManager
  • Indstillinger Ingen har overvejet oventstående panel udseender. Dog har dette indgået gennem overvejelser for mySQL databasen.




 

3.5 - Mærkeligt møde den 30 april

Vi skal have fastlagt hvad prototypen skal kunne, når den er færdig. Mailfunktionen skal virke og man skal kunne redigere tekstafsnit og lægge dem ned i databasen. Hvordan skal vi specificere brugsmønstre? Brugsmønstre skal beskrives overordnet. Morten er depri igen igen. Han ved ikke, hvad han skal lave.. Han kan skrive om notation, nytte og realiserbarhed, udviklingsøkonomi eller i procesrapporten på nuværende tidspunkt.





 

3.6 - Morgenmøde den 02 maj

I morgen klokken 10.00 er der møde med Stig.
Henning: Dokumentation af koden skrives i koden. Det vises automatisk i rapporten, og så kommenteres koden samtidig.
Morten: Etablerings skal redigeres m.h.t. arbejdsmetoder. Derudover vil Morten kode Plugins.
Johan: Kommenterer plugin koden. Koder plugin til administrator funktioner.
Class beskrivelserne flyttes over i koden.
Målet er at have en virkende klient til på fredag.
Michael: Er igang med at tilpasse plastre til spidserne af fingrene. Det overvejes at montere flere, alternativt ekstra fuldt funktionelle arme.





3.7 - Aftensmøde den 05 maj

 

Tilstede: Alle
Referant: Mute
Godkendt: Ja


En opsumering og status rapport af gruppens arbejde:
  • Gruppe5 :
    Har et par løse ender medhensyn til applikationen på servern(servern mangler JDK1.2).
    Der mangler en mini applet der kan telnette for derved at teste PKernel.


Rapporten blev gennemgået punkt for punkt og vi kom frem til at der manglede dele af design-afsnittet, PDC, process arktitekturen samt hele implementationen og dele af processrapporten. Sagi kigger på process arkitektur og Nullerbasse kigger på PDC. Der blev brainstormet på PDC.Mute kigger på implementationen og Taltos kigger på metode valg.
Der blev 'battet hvordan vi skal få printet farve-delen af rapporten ud, ov at man ikke kan afleverer digitalt.
Oracle